6/5/09

ΜΑΓΙΟΝΕΖΑ

Υλικά
2 αυγά
1 κουταλάκι μουστάρδα έτοιμη
1/8 κουταλάκι ζάχαρη
1/3 κούπας χυμό λεμονιού
1 κουταλάκι αλάτι,
1/4 κουταλάκι πιπέρι
1/4 κουταλάκι πιπέρι καγιέν ή πάπρικα
2 κούπες ηλιέλαιο ή καλαμποκέλαιο
Βάλτε στο πολυμίξερ όλα τα υλικά, εκτός από το λάδι, χτυπήστε τα μερικά δευτερόλεπτα στη μεσαία ταχύτητα, να ενωθούν. Ενώ το χτύπημα συνεχίζεται, ρίξτε το λάδι, αφήνοντας το να τρέχει με λεπτή συνεχή ροή. Μόλις το λάδι τελειώσει, σταματήστε το χτύπημα.