21/5/09

ΑΡΝΙΣΙΟ ΣΥΚΩΤΙ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ

Υλικά για 2 άτομα:
125 γραμ. αρνίσιο συκώτι
60 γραμ. μανιτάρια
1 κόκκινη πιπεριά
1 κύβος για ζωμό από μοσχάρι
1 κουταλιά της σούπας νερό
2 φέτες μπέικον
2 κλωνάρια σέλινο
1 φλιτζάνι νερό
2 κουταλάκια του γλυκού κορν φλάουερ
1 κουταλιά της σούπας
ψιλοκομμένο μαϊντανό

Αφήστε πρώτα το συκώτι για μια ώρα μέσα σε κρύο φούρνο, μετά αφαιρέστε το δέρμα που το περιβάλλει και κόψτε το σε λεπτές λωρίδες. Σ' ένα τηγάνι τεφλόν και χωρίς καθόλου λάδι ή βούτυρο, αφήστε να τσιγαριστούν τα χοντροκομμένα κομμάτια μπέικον, μετά προσθέστε τις λωρίδες συκωτιού, μανιτάρια (κομμένα στα δυο, αν είναι μεγάλα), τα ψιλοκομμένα κλωνάρια σέλινο, την πιπεριά, κομμένη σε λωρίδες και τσιγαρίστε κι αυτά για 2 λεπτά με το τηγάνι σκεπασμένο. Προσθέστε τότε το φλιτζάνι νερό και το χοντροκομμένο κύβο ζωμού, ανακατέψτε, αφήστε το μείγμα να πάρει βράση, χαμηλώστε τη φωτιά και συνεχίστε το αργό βράσιμο για 10-15 λεπτά. Διαλύστε τότε τα κορν φλάουερ στο υπόλοιπο νερό, ρίξτε το στο φαγητό, ανακατέψτε ώσπου η σάλτσα ν' αρχίσει να πήζει, ρίξτε τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και σερβίρετε το φαγητό ζεστό.