21/5/09

ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Υλικά:
2 φέτες ψωμί για τοστ
5ΟΟ γρ. κιμά
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
1 αβγό
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι πιπέρι
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
2 κουταλάκια του γλυκού λάδι για τηγάνισμα
4 κουταλιές της σούπας κοπανισμένη κόκκινη πιπεριά
1 κρεμμύδι

Μουσκεύετε τις φέτες του ψωμιού σε 1/4 λίτρου νερό και τις στραγγίζετε. Ζυμώνετε τον κιμά με το ψωμί και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Πλάθετε από το μείγμα μικρά σουτζουκάκια. Ζεσταίνετε σε μια φριτέζα ή σ' ένα βαθύ τηγάνι το λάδι και τηγανίζετε τα σουτζουκάκια.
Σερβίρετε με ψιλοκομμένο κρεμμύδι και αποξηραμένη, κοπανισμένη κόκκινη πιπεριά.