17/5/09

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΚΑΝΕΛΛΑΣ

Υλικά
για 55-60 κομμάτια
1300 γραμ. αλεύρι (μαλακό)
600 γραμ. βούτυρο αγελαδινό
200 γραμ. γάλα
380 γραμ. ζάχαρη
3 αυγά
1 κουταλιά σούπας μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά σούπας
κακάο
1 κουταλιά σούπας κανέλλα
1 κουταλιά του γλυκού γαρύφαλλο (τριμμένο)
150 γραμ. σουσάμι (για πασπάλισμα)

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Κοσκινίζετε το αλεύρι και το ανακατεύετε με το μτιέικιν πάουντερ, την κανέλλα, το γαρύφαλλο και το κακάο
Σε μια λεκανίτσα η στο μίξερ χτυπάτε το βούτυρο (μαλακωμένο) με τ αυγά, τη ζάχαρη και το γάλα. Μόλις γίνει ομοιογενές το μίγμα, προσθέτετε σταδιακά το αλεύρι ανακατεμένο με τα υπόλοιπα στερεά υλικά και ζυμώνετε με τα χέρια ή τους γάντζους του μίξερ.
Κόβετε μικρά κομμάτια από τη ζύμη και πλάθετε σε λεπτά κορδονάκια. Πλέκετε κάθε κορδονάκι σε σχήμα κοτσίδας. Τοποθετείτε τα κουλούρια σε βουτυρωμένο ταψί, ραντίζετε με λίγο νερό και τα πασπαλίζετε με το σουσάμι.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 25 λεπτά περίπου.