15/5/09

Γλάσο Σοκολάτας

Υλικά
• 750 γραμ. κουβερτούρα μαύρη
• 150 γραμ. ζάχαρη άχνη
• 3 κουταλιές σούπας γάλα (ζεστό)
• 1 κουταλιά σούπας βούτυρο αγελαδινό
• 1 κουταλάκι τον γλυκού χυμός λεμονιού

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
Σπάζετε τη σοκολάτα σε μικρά κομματάκια ή την τρίβετε στον τρίφτη. Την αδειάζετε σε μια κατσαρόλα, το οποίο τοποθετείτε μέσα σε ένα μεγαλύτερο γεμάτο με νερό (μπεν μαρί) ή τη βάζετε στο φούρνο μικροκυμάτων. Προσθέτετε το βούτυρο και ανακατεύετε μέχρι να λιώσουν καλά. Κατόπιν, ρίχνετε το γάλα και την άχνη, ανακατεύοντας διαρκώς με σπάτουλα ή κουτάλι μέχρι να λιώσουν και να γίνουν ένα πηχτό σιρόπι. Στο τέλος, ρίχνετε το χυμό λεμονιού και ανακατεύετε.

• Δοκιμάζετε αν είναι καλό το γλάσο, ρίχνοντας λίγο στο κυρτό, ανάποδο, μέρος ενός κουταλιού. Αν σχηματιστεί ένα λείο στρώμα τότε είναι καλό. Αν δεν σταθεί πάνω στο κουτάλι, είναι αραιό και πρέπει να το αφήσετε να πήξει λίγο ακόμη. Αν σχηματιστεί ένα χοντρό στρώμα, πρέπει να προσθέσετε λίγο ακόμη γάλα.
• Το γλάσο πρέπει να απλώνετε αμέσως και με πολύ γρήγορες κινήσεις πάνω στα γλυκά, γιατί έχει την ιδιότητα να στεγνώνει πολύ γρήγορα.