21/5/09

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ

Υλικά για 6 άτομα:
1.6ΟΟ γραμ. άπαχο μοσχαρίσιο κρέας
2 κόκαλα με μεδούλι
2 καρότα
2 κρεμμύδια
2 σκελίδες σκόρδο
1 μικρό μάτσο άνηθο, μαϊντανό και ρίγανη
30Ο γραμ. λευκό κρασί (όχι ρετσίνα)
μισή κονσέρβα ξεφλουδισμένες ντομάτες
50 γραμ. αλεύρι
1ΟΟ γραμ. λάδι
αλατοπίπερο

Αν θέλετε, προτού αρχίσετε, μπορείτε να αφήσετε γι' αρκετές ώρες το κρέας μέσα σε μια μαρινάδα από άσπρο κρασί και διάφορα αρωματικά. Κατόπιν, αφού το στεγνώσετε με απορροφητικό χαρτί, κόψτε το κρέας σε κομμάτια μικρά και τσιγαρίστε τα σε καυτό λάδι, ώσπου να πάρουν χρώμα. Προσθέστε έπειτα στην ίδια κατσαρόλα τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και καρότα και αφήστε τα να μαλακώσουν σε χαμηλή φωτιά, αλλά χωρίς να σοταρίσουν. Πασπαλίστε τότε το μείγμα με το αλεύρι, προσθέστε το κρασί, ανακατέψτε καλά ώσπου να διαλυθεί ό,τι έχει κολλήσει στον πάτο της κατσαρόλας, και αφήστε το μείγμα να πάρει βράση ανακατεύοντας κάθε τόσο. Προσθέστε μετά τις ντομάτες, αρκετό νερό, ώσπου να σκεπαστούν τα κομμάτια κρέατος, το ματσάκι με τα αρωματικά φυτά, αλατοπίπερο και τα κόκαλα με το μεδούλι. Σκεπάστε τότε την κατσαρόλα και αφήστε το φαγητό να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 2 ώρες.

Σερβίρετέ το αμέσως με λαζάνια ή βραστές πατάτες ή πατάτες πουρέ.