350 γρ. κανελόνια
1 κουταλιά της σούπας λάδι
αλάτι
Σάλτσα:
2 φλιτζάνια τσαγιού νερό
2 φύλλα δάφνης
1/2 κουταλάκι τού γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο
30 γρ. φυτικό βούτυρο
30 γρ. αλεύρι
Γέμιση:
125 γρ. άσπρο ψωμί
225 γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα
1 κουταλιά της σούπας μαϊδανός ψιλοκομμένος
Άλάτι, πιπέρι
Βράζουμε για λίγο τα κανελόνια με το λάδι και το αλάτι, τα στραγγίζουμε κι ετοιμάζουμε τη σάλτσα κατά τον έξης τρόπο: βράζουμε το νερό με τη δάφνη και το μοσχοκάρυδο. Σε άλλη κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατώνοντας συνέχεια το μείγμα. Προσθέτουμε το βρασμένο και σουρωμένο νερό και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για 2' λεπτά. Ετοιμάζουμε τη γέμιση: μουσκεύουμε το ψωμί, το στύβουμε καλά και προσθέτουμε σε αυτό τά ψιλoκομμένα μανιτάρια, μαϊντανό, 2 κουταλιές της σούπας από τή σάλτσα, αλάτι καί πιπέρι. Γεμίζουμε τά κανελόνια μέ τό μείγμα, τά τοποθετούμε σέ ταψί καί τα καλύπτουμε με τη σάλτσα. Τά ψήvoυμε στους 220°C, ώσπου νά πάρουν χρώμα.