13/3/11

Κανελόνια με μανιτάρια

350 γρ. κανελόνια
1 κουταλιά της σούπας λάδι
αλάτι
Σάλτσα:
2 φλιτζάνια τσαγιού νερό
2 φύλλα δάφνης
1/2 κουταλάκι τού γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο
30 γρ. φυτικό βούτυρο
30 γρ. αλεύρι
Γέμιση:
125 γρ. άσπρο ψωμί
225 γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα
1 κουταλιά της σούπας μαϊδανός ψιλοκομμένος
Άλάτι, πιπέρι
Βράζουμε για λίγο τα κανελόνια με το λάδι και το αλάτι, τα στραγ­γίζουμε κι ετοιμάζουμε τη σάλτσα κατά τον έξης τρόπο: βράζουμε το νερό με τη δάφνη και το μοσχοκάρυδο. Σε άλλη κατσαρόλα λιώ­νουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατώνοντας συ­νέχεια το μείγμα. Προσθέτουμε το βρασμένο και σουρωμένο νερό και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει για 2' λεπτά. Ετοιμάζουμε τη γέμιση: μουσκεύουμε το ψωμί, το στύβουμε καλά και προσθέτουμε σε αυτό τά ψιλoκομμένα μανιτάρια, μαϊντανό, 2 κουταλιές της σούπας από τή σάλτσα, αλάτι καί πιπέρι. Γεμίζουμε τά κανελόνια μέ τό μείγμα, τά τοποθετούμε σέ ταψί καί τα καλύ­πτουμε με τη σάλτσα. Τά ψήvoυμε στους 220°C, ώσπου νά πάρουν χρώμα.