13/7/09

Σάλτσα μανιτάρια με ντομάτα

1 κουτί φρέσκα μανιτάρια ή 1 μεγάλη κονσέρβα
3/4 φλ. τσαγιού λάδι
1 μεγάλο κρεμμύδι
1 – 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
1 μικρό κουτί ντοματάκια αποφλοιωμένα ή ανάλογες φρέσκες ντομάτες
λίγο μαϊντανό
αλάτι, πιπέρι
½ ποτήρι νερού άσπρο κρασί

Πλένουμε τα μανιτάρια, αν είναι φρέσκα, κι αν είναι κονσέρβας τα στραγγίζουμε και τα κόβουμε μικρά κομμάτια. Βάζουμε το λάδι να κάψει και ρίχνουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το σκόρδο, να ξανθύνουν. Προσθέτουμε και τα μανιτάρια και τα ανακατεύουμε για 2 – 3΄. Σβήνουμε τη σάλτσα με το κρασί, ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τη ντομάτα, το μαϊντανό ψιλοκομμένο, το αλάτι, το πιπέρι. Σκεπάζουμε τη σάλτσα και την αφήνουμε να βράσει σε σιγανή φωτιά, μέχρι να δέσει.
Αν θέλουμε να φτιάξουμε τη σάλτσα χωρίς λάδι, νεροβράζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, προσθέτουμε τα μανιτάρια, το κρασί, τη ντομάτα και τα υπόλοιπα υλικά και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει και να δέσει.