19/7/09

Σάλτσα κοκτέιλ

Σ’ ένα κατσαρολάκι βάζουμε ½ φλ. τσαγιού κρασόξυδο, μισή κουταλιά μαύρο πιπέρι και 5 κόκκους πράσινο πιπέρι προαιρετικά. Τα αφήνουμε να βράσουν, ώσπου να μείνει η μισή ποσότητα. Προσθέτουμε 1 φλυτζάνι νερό και 1 κουταλιά σάλτσα ντομάτας. Τα αφήνουμε να βράσουν για 10΄. Ρίχνουμε σιγά – σιγά 1 κουταλιά φυτικό βούτυρο και 1 κουταλιά αλεύρι. Ανακατεύουμε τη σάλτσα συνέχεια. Δεν τη βράζουμε. Γίνεται περίπου 1 φλυτζάνι.