2/7/09

Σάλτσα άσπρη

Λιώνουμε 3 κουταλιές φυτικό βούτυρο και προσθέτουμε 3 κουταλιές αλεύρι. Ανακατεύουμε συνέχεια σε χαμηλή θερμοκρασία, ώσπου να ξανθύνει το αλεύρι. Ύστερα ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και 1,5 φλυτζάνι νερό στο οποίο έχουμε βράσει λαχανικά. Βράζουμε τη σάλτσα για 5΄. Προσθέτουμε 1 κουταλάκι φυτικό βούτυρο και 1 κουταλάκι χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε συνέχεια για 5΄ ακόμη. (Γίνεται περίπου 1,5 φλυτζάνι σάλτσα).