13/7/09

Σάλτσα μανιτάρια άσπρη

1 κουτί φρέσκα μανιτάρια ή μια μεγάλη κονσέρβα
2 φλ. τσαγιού λάδι
½ φλ. τσαγιού κρέας άσπρο
χυμός ενός λεμονιού
λίγο κόκκινο πιπέρι
ελάχιστη κανέλλα
1 κ. γ. κορν φλάουρ (αν χρειαστεί)
αλάτι, πιπέρι

Πλένουμε τα μανιτάρια, αν είναι φρέσκα. Αν είναι κονσέρβας, στραγγίζουμε και τα κόβουμε μικρά κομμάτια, βάζουμε το λάδι να κάψει και ρίχνουμε τα μανιτάρια κομμένα σε μικρά κομμάτια, να καβουρντιστούν. Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, το κόκκινο πιπέρι, την κανέλλα και σβήνουμε τη σάλτσα με το λεμόνι και το κρασί. Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν, μέχρι να ψηθούν. Αν χρειασθεί, προσθέτουμε λίγο νερό κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
Όταν η σάλτσα είναι έτοιμη, μπορούμε να προσθέσουμε το κορν φλάουρ, διαλυμένο με 1 – 2 κουταλιές νερό και να αφήσουμε τη σάλτσα να βράσει για 1 – 2΄ ακόμη. Το κορν φλάουρ βοηθάει τη σάλτσα να δέσει. Αν θέλουμε, να φτιάξουμε τη σάλτσα χωρίς λάδι, βάζουμε τα ψιλοκομμένα μανιτάρια μαζί με το αλάτι, το πιπέρι και το χυμό του λεμονιού, να σιγοβράσουν και προσθέτουμε το κρασί και λίγο νερό, για να ψηθούν τα μανιτάρια. Τέλος, δένουμε τη σάλτσα, όπως περιγράφεται παραπάνω.