29/6/09

Σάλτσα βασιλικού πέστο (1 κούπα)

4 κούπες φύλλα βασιλικού
1 – 2 σκελίδες σκόρδο
50 γρ. κουκουνάρι
αλάτι, πιπέρι
1 κουταλιά χυμό λεμονιού
1/3 κούπας λάδι

Χτυπάμε στο πολυμίξερ το σκόρδο, τα κουκουνάρια, αλάτι, πιπέρι και το χυμό λεμονιού να αλεστούν σε λείο μίγμα. Συνεχίζοντας το χτύπημα, προσθέτουμε το βασιλικό και τελευταίο το λάδι λίγο – λίγο, μέχρι να τελειώσει και να ενσωματωθεί με το υπόλοιπο μίγμα, για να γίνει μια πηχτή σάλτσα. Η σάλτσα αυτή χρησιμοποιείται για να συνοδεύει πιάτα με ζυμαρικά και θαλασσινά.