29/8/09

Σάλτσα ντομάτας (2)

Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές λάδι, προσθέτουμε 1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο, 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο, 1 κουταλιά σέλινο, 1 κουταλιά μαϊντανό, 1 κουταλιά καρότο όλα ψιλοκομμένα. Ανακατεύουμε συνέχεια, ώσπου να σοταρισθούν. Ρίχνουμε 3 φλυτζάνια φρέσκες ντομάτες ψιλοκομμένες, 1 φύλλο δάφνης, ½ κουταλιά βασιλικό, ½ κουταλιά ρίγανη, αλάτι, πιπέρι. Τα αφήνουμε να βράσουν για μισή ώρα σε χαμηλή φωτιά, ώσπου να πήξει η σάλτσα. Μπορούμε αν θέλουμε, να προσθέσουμε μια πρέζα ζάχαρη. Το σέλινο, ο μαϊντανός και η ρίγανη είναι προαιρετικά.