11/6/09

ΡΥΖΙ ΜΕ ΚΑΣΙΟΥΣ ΚΑΙ ΦΡΟΥΤΑ

Υλικά για 4 άτομα
2 φλιτζάνια του τσαγιού ρύζι μπασμάτι
4 φλιτζάνια του τσαγιού ζεστό νερό
2 κ.σ. βούτυρο
2 κ.σ. λάδι
2 σκελίδεδ σκόρδο (λιωμένες)
1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
1 κουταλάκι κύμινο
1 ξυλάκι κανέλα
μερικά γαρίφαλα (μοσχοκάρφια) λίγο σαφράν
1/4 κ.κ. κόκκινο πιπέρι
1 φλιτζάνι του τσαγιού βερίκοκα αποξηραμένα
3/4 φλιτζανιού του φιστίκια κάσιους

Πλένετε και στραγγίζετε το ρύζι. Ζεσταίνετε το βούτυρο με το λάδι σε κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι και ρίχνετε το κύμινο, την κανέλα και τα γαρίφαλα. Περιμένετε ένα λεπτό και προσθέτετε το κρεμμύδι με το σκόρδο. Μαγειρεύετε ανακατεύοντας συνεχώς για 1-2' και ρίχνετε το ρύζι. Συνεχίζοντας το ανακάτεμα μαγειρεύετε ώσπου να γυαλίσει το ρύζι. Προσθέτετε το ζεστό νερό και το σαφράν. Σκεπάστε την κατσαρόλα και αφήνετε το ρύζι να σιγοβράσει για περίπου 20' ώσπου να απορροφήσει όλα τα υγρά. Τέλος ρίχνετε τα βερίκοκα και τα κάσιους, και μαγειρεύετε για άλλα 5'. Σερβίρεται ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου