19/6/09

ΣΑΛΤΣΑ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΝΤΟΜΑΤΑ

Υλικά για 4 άτομα:
2ΟΟ γραμ. μανιτάρια
1 ποτήρι σάλτσα Μαδέρας (υπάρχει έτοιμη στα πολύ μεγάλα σούπερ-μάρκετ)
1 ποτήρι του λικέρ πόρτο (ή γλυκό κρασί)
2 φρέσκα κρεμμυδάκια
μισό ποτήρι σάλτσα ντομάτας
50 γραμ. βούτυρο
μαϊντανό
αλατοπίπερο
λίγο μοσχοκάρυδο

Πλύνετε καλά τα μανιτάρια και κόψτε τα σε χοντρά κομμάτια. Βάλτε κατόπιν το βούτυρο σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίστε εκεί ελαφρά τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια. Προσθέστε μετά τα μανιτάρια και δυναμώστε τη φωτιά, ώσπου να εξατμιστεί όλη η υγρασία τους. Ρίξτε έπειτα αλατοπίπερο και μοσχοκάρυδο, μετά τη σάλτσα Μαδέρας και τη σάλτσα ντομάτας, ανακατέψτε κι αφήστε το μείγμα να βράσει για μερικά λεπτά και να πήξει. Βγάλτε τη σάλτσα από τη φωτιά, προσθέστε το Πόρτο και αν προτιμάτε η σάλτσα να είναι λεία, περάστε τη στο μίξερ. Προτού τη σερβίρετε, πασπαλίστε την με μία κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό. Σερβίρετε με ψητό κρέας και ιδιαίτερα ψητό μοσχάρι.