19/6/09

ΣΑΛΤΣΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΓΙΑ ΤΟ ΒΡΑΣΤΟ ΨΑΡΙ, ΚΡΙΟ ΚΡΕΑΣ ΚΑΙ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Υλικά για 4 άτομα:
1 κιλό ντομάτες ξεφλουδισμένες
1 κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 κλωνάρια φρέσκου βασιλικού
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
1 βαθιά κουτάλα ζεστό ζωμό.
125 γραμ. κρέμα γάλακτος
λίγη σάλτσα γουόστερ σος
αλάτι και λίγη σκόνη πάπρικα

Σε μια κατσαρόλα, βάλτε τις χοντροκομμένες ντομάτες, μαζί με τα καθαρισμένα και επίσης χοντροκομμένα κρεμμύδι, σκόρδο και βασιλικό. Ρίξτε τους αλάτι κι αφήστε τα να σιγοβράσουν, με την κατσαρόλα σκεπασμένη, για 15 περίπου λεπτά. Σ' αυτό το διάστημα, διαλύστε το αλεύρι μέσα στο ζεστό ζωμό κι αρχίστε να προσθέτετε το μείγμα, λίγο-λίγο, στην κατσαρόλα. Συνεχίστε κατόπιν το βράσιμο, για άλλα 10 λεπτά.
Μετά, περάστε τη σάλτσα από το σουρωτήρι, βάλτε την σε μια σαλτσιέρα κι αφήστε την να κρυώσει στο ψυγείο, ανακατεύοντας την κάθε τόσο. Όταν κρυώσει εντελώς, βγάλτε την από το ψυγείο, προσθέστε της την κρέμα και λίγη πάπρικα, ανακατέψτε προσεκτικά, προσθέστε τη γουόστερ σος και ανακατέψτε άλλη μια φορά, προτού τη σερβίρετε με ψάρι βραστό, κρύο κρέας ή λαχανικά.