19/6/09

ΣΑΛΤΣΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΡΑΣΤΟ ΚΡΕΑΣ

Υλικά για 4 άτομα
2 πράσινες πιπεριές
2 ξεφλουδισμένα ντοματάκια
1 ρίζα άνηθο
1 ματσάκι φρέσκο βασιλικό
50 γραμ. βούτυρο
μισό ποτήρι λάδι ελιάς
1 κρεμμύδι
4 φιλέτα αντζούγιας
αλατοπίπερο

Πλύνετε τις πιπεριές, στεγνώστε τες, κόψτε τες στη μέση, αφαιρέστε το κοτσάνι και τους σπόρους και κόψτε τες σε χοντρά κομμάτια. Μετά αφαιρέστε τους σπόρους από τις ντομάτες και κόψτε τες σε φέτες. Κατόπιν, αφαιρέστε από τη ρίζα άνηθου τα πράσινα κλωναράκια και φύλλα, πλύνετε και κόψτε σε μέτρια κομμάτια. Βάλτε κατόπιν στη φωτιά μια μεγάλη κατσαρόλα, με το βούτυρο και το λάδι, και όταν ζεσταθούν αρκετά, προσθέστε το κρεμμύδι καθαρισμένο και κομμένο σε χοντρές στρογγυλές φέτες κι αφήστε το να πάρει λίγο χρώμα. Προσθέστε μετά τα φιλέτα αντζούγιας, λιώνοντας τα με το πιρούνι, και κατόπιν όλα τα έτοιμα λαχανικά. Αφήστε τα όλα να τσιγαριστούν λίγο σε δυνατή φωτιά, μετά χαμηλώστε την, προσθέστε αλατοπίπερο και συνεχίστε το βράσιμο για 40 λεπτά, με την κατσαρόλα ξεσκέπαστη, ανακατεύοντας κάθε τόσο και προσθέτοντας 1 ή 2 κουταλιές της σούπας νερό, αν χρειάζεται. Όταν η σάλτσα είναι έτοιμη, προσθέστε αρκετά φύλλα βασιλικού και περάστε την από το μίξερ, για να γίνει λεία. Τη σερβίρετε χλιαρή με βραστό κρέας.