8/6/09

ΟΜΕΛΕΤΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ

Υλικά για 2 άτομα:
4 αβγά
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένη πιπεριά πράσινη
2 κουταλιές της σούπας τριμμένο κρεμμύδι
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα μανιτάρια
60 γρ. τυρί ένταμ τριμμένο
αλάτι, πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας νερό ή γάλα
Χτυπάτε τα αβγά με το νερό και το αλατοπίπερο. Λιώνετε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι 45 περίπου εκατ. και όταν κάψει, αδειάζετε τα χτυπημένα αβγά. Στο μισό της ομελέτας απλώνετε το κρεμμύδι, την πιπεριά και τα μανιτάρια. Όταν το κάτω μέρος ροδίσει, τη διπλώνετε με τη βοήθεια μιας σπάτουλας στα δύο και την πασπαλίζετε με το τριμμένο τυρί. Αποσύρετε το τηγάνι από τη φωτιά, το σκεπάζετε και το αφήνετε σε ζεστό μέρος λίγα λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί. (Κάθε μερίδα περιέχει 314 θερμίδες).