19/6/09

ΣΑΛΤΣΑ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΕΣ, ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΤΖΙΝΤΖΕΡ

Υλικά για 1,5 λίτρο σάλτσα
250 γραμ. κρεμμύδια
5ΟΟ γραμ. πράσινες πιπεριές
5ΟΟ γραμ. έτοιμες ξεφλουδισμένες ντομάτες
2 κόκκινες και καυτερές πιπεριές
1 ποτήρι νερού ξίδι
1 ποτήρι νερού λάδι
1ΟΟ γραμ. σταφίδες
100 γραμ. ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη «τσίλι»
λίγο αλατοπίπερο
λίγο τζίντζερ

Καθαρίστε και ψιλοκόψτε τα κρεμμύδια και βάλτε τα σ' ένα τηγάνι μαζί με τις πράσινες πιπεριές κομμένες σε μικρά κομμάτια, τις ντομάτες χοντροκομμένες και μαζί με τους σπόρους τους, τις καυτερές πιπεριές ψιλοκομμένες, το ξίδι και το λάδι. Αφήστε τα όλα να τσιγαριστούν ελαφρά, σε χαμηλή φωτιά κι ανακατεύοντας συχνά! Μετά από 30 λεπτά, πολτοποιήστε το μείγμα στο μπλέντερ, βάλτε το σε μια κατσαρόλα και προσθέστε του τις στραγγισμένες σταφίδες, που θα έχετε αφήσει πρώτα να μαλακώσουν καλά σε ζεστό νερό. Προσθέστε επίσης τη ζάχαρη, το «τσίλι», το αλατοπίπερο και το «τζίντζερ». Βάλτε τέλος την κατσαρόλα στη φωτιά και βραστέ τη σάλτσα για άλλα 10 λεπτά. Τη σερβίρετε κρύα με ψάρι ή ψητό κρέας