19/6/09

ΣΠΙΤΙΚΗ ΣΑΛΤΣΑ ΝΤΟΜΑΤΑΣ

Υλικά για 4 άτομα:
1 κιλό ντοματάκια από κονσέρβα
2 κρεμμύδια
μαϊντανό
20 γραμ. βούτυρο
1 κουταλιά της σούπας λάδι
1 σκελίδα σκόρδο
λίγη ρίγανη
1 φύλλο δάφνης
αλατοπίπερο

Σε μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο, αφήστε να ζεσταθούν σε χαμηλή φωτιά το βούτυρο και το λάδι. Και τσιγαρίστε εκεί, για 15 λεπτά, το κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές και στρογγυλές φέτες. Προσθέστε κατόπιν το μαϊντανό, την ξεφλουδισμένη σκελίδα σκόρδο, τη ρίγανη, το φύλλο δάφνης, τις ντομάτες χοντροκομμένες και αλατοπίπερο. Αφήστε τα όλα να σιγοβράσουν σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά. Όταν οι ντομάτες έχουν λιώσει εντελώς, σερβίρετε τη σάλτσα πολύ ζεστή, σε σαλτσιέρα, μαζί με ζυμαρικά ή ρύζι.