19/11/09

Πίτσα με χορταρικά (1 μεγάλη ή 2 μικρές)

•    1 δόση ζύμη για πίτσα ή 3/4 ζυμάρι από το φούρνο•    1/2 κιλό αντίδια ή σπανάκι ή ότι άλλο χόρτο θέλουμε
•    1 κ. σ. κάπαρη
•    3/4 φλ. τσαγιού μαύρες ελιές
•    1 σκελίδα σκόρδο
•    3/4 φλ. τσαγιού λάδι
•    αλάτι, πιπέρι

Ζεματάμε τα χόρτα σε βραστό νερό, τα σουρώνουμε και τα ψήνουμε να στραγγίσουν καλά. Βγάζουμε τα κουκούτσια από τις ελιές και τις κόβουμε φέτες. Σοτάρουμε το σκόρδο με 4 – 5 κουταλιές λάδι για να πάρει το λάδι τη μυρωδιά και πετάμε το σκόρδο. Προσθέτουμε στο λάδι τις ελιές και την κάπαρη και τα ανακατεύουμε για λίγο. Βάζουμε τότε τα χόρτα και το αλάτι και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 8 – 10΄.
Απλώνουμε το ζυμάρι σε λαδωμένο ταψί και το σκεπάζουμε με τη γέμιση. Ραντίζουμε την πίτσα με λίγο λάδι και την ψήνουμε σε δυνατό φούρνο για μισή ώρα περίπου. Γίνονται 2 μέτριες πίτσες. Η πίτσα πρέπει να ψηθεί αμέσως μόλις βάλουμε τη γέμιση επάνω στο ζυμάρι.