19/11/09

Πιτσάκια με ελιές

•    12 στρογγυλά σφολιατάκια
•    3 κ. σ. λάδι
•    2 μεγάλα κρεμμύδια σε φετάκια
•    2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
•    400 γρ. μανιτάρια σε φετάκια
•    10 μαύρες ελιές σε φετάκια
•    1 κούπα τριμμένο φυτικό τυρί
•    2 κ. σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
•    1 κ. γ. ρίγανη
•    3 – 4 μικρές ώριμες ντομάτες σε λεπτές φέτες
•    αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Στρώνουμε τα σφολιατάκια και καλύπτουμε τις υποδοχές ενός ταψιού για μικρά κεκάκια, αφού πρώτα τις αλείψουμε με λίγο λάδι. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το σκόρδο στο λάδι, ώσπου να μαραθούν. Προσθέτουμε τα μανιτάρια και ανακατεύουμε επάνω στη φωτιά, ώσπου να μαραθούν και αυτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά, αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά, ρίχνουμε και ανακατεύουμε τις ελιές, το τυρί, το μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Βάζουμε 2 κουταλιές γέμιση και μια φέτα ντομάτας σε κάθε σφολιατάκι. Πασπαλίζουμε τις ντομάτες με λίγη ρίγανη, αλάτι και πιπέρι και τις ραντίζουμε με λίγο λάδι. Ψήνουμε τα πιτάκια για 20 – 30΄ στους 220°, ώσπου να ροδίσει η ζύμη. Σερβίρεται ζεστή.