19/11/09

Πίτσα με θαλασσινά (1 μεγάλη ή 2 μικρές)

•    1 δόση ζύμη για πίτσα ή ? κιλού ζυμάρι από το φούρνο
•    1 δόση σάλτσα κρεόλ, όπως αναγράφεται στο κεφάλαιο σάλτσες
•    λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό
•    1 – 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
•    3 φλ. τσαγιού καθαρισμένα μύδια, γαρίδες ή ανάμικτα θαλασσινά
•    1/4 φλ. τσαγιού λάδι

Απλώνουμε το ζυμάρι σε λαδωμένο ταψί. Ετοιμάζουμε τη σάλτσα, χωρίς να τη βράσουμε πολύ ώρα και προσθέτουμε το μαϊντανό, το σκόρδο και τα θαλασσινά. Στρώνουμε τη σάλτσα πάνω στο ζυμάρι, ραντίζουμε την πίτσα με το λάδι και την ψήνουμε σε δυνατό φούρνο 30΄. Γίνονται 2 μέτριες πίτσες ή μια μεγάλη.
Σημείωση : η πίτσα πρέπει να ψηθεί αμέσως αφού μπει η σάλτσα επάνω στο ζυμάρι.