19/11/09

Ζύμη για πίτσα (1 μεγάλη ή 2 μικρές)

•    2 κ. σ. στεγνή μαγιά (2 φακελάκια των 9 γρ. ή 60 γρ. νωπή μαγιά)
•    1 φλ. τσαγιού χλιαρό νερό
•    ½ κ. γ. ζάχαρη
•    3 ½ φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
•    3 κ. σ. λάδι
•    1 κ. γ. αλάτι

Διαλύουμε το νερό με τη μαγιά, προσθέτουμε τη ζάχαρη και αφήνουμε να μείνουν για 10΄. Βάζουμε 3 φλ. από το αλεύρι σε ένα μπολ, και ανοίγουμε στο κέντρο μια λακουβίτσα. Ρίχνουμε μέσα τη μαγιά, το αλάτι και το λάδι. Παίρνοντας σιγά – σιγά το αλεύρι, ζυμώνουμε τη ζύμη σε μια μπάλα και προσθέτουμε, αν χρειαστεί λίγο ακόμη αλεύρι.
Την αφήνουμε σκεπασμένη περίπου 1 ώρα ή ώσπου να διπλασιαστεί σε όγκο. Την ξαναζυμώνουμε και την αφήνουμε να φουσκώσει για δεύτερη φορά. Πλάθουμε το ζυμάρι σε πίτσα και βάζουμε την ανάλογη γέμιση από πάνω, όπως αναγράφεται στη συνταγή πίτσα με θαλασσινά. Μπορούμε να προμηθευτούμε από το φούρνο 3/4 του κιλού ανεβασμένο ζυμάρι.