19/11/09

Πίτσα με γαρίδες

Για τη ζύμη
•    1 κ. σ. κοφτό μαγιά
•    3 ποτήρια αλεύρι μπλε φαρίνα Γιώτης
•    1 κ. σ. ζάχαρη
•    λίγο χλιαρό νερό
•    αλάτι
Για το γαρνίρισμα
•    ½ κιλό γαρίδες
•    1 κρεμμύδι τριμμένο
•    2 ντομάτες τριμμένες
•    μαϊντανό ψιλοκομμένο
•    ½ ποτήρι γλυκό κρασί
•    ½ ποτήρι λάδι
•    αλάτι, πιπέρι

Διαλύουμε τη μαγιά με λίγο χλιαρό νερό και ζυμώνουμε με το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος. Καθαρίζουμε και πλένουμε τις γαρίδες. Σοτάρουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε τις γαρίδες να σοταρισθούν μαζί με το κρεμμύδι, ρίχνουμε τις ντομάτες, το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι και το κρασί και τα ψήνουμε για 10΄. Λαδώνουμε ένα ταψί ή πυρέξ, απλώνουμε τη ζύμη και από πάνω βάζουμε τη σάλτσα με τις γαρίδες. Την ψήνουμε σε φούρνο 200° για 15΄ και σερβίρουμε.