19/11/09

Πίτσα χωρίς λάδι

Για τη ζύμη
•    1 κ. σ. μαγιά
•    2 ποτήρια αλεύρι μπλε φαρίνα Γιώτης
•    2 κ. σ. ζάχαρη
•    1 ποτήρι χλιαρό νερό
•    αλάτι
Για το γαρνίρισμα
•    1 πιπεριά πράσινη
•    2 ντομάτες κόκκινες
•    1 κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
•    10 ελιές μαύρες
•    λίγο μαϊντανό
•    ρίγανη, αλάτι, πιπέρι

Διαλύουμε τη μαγιά με χλιαρό νερό, ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί και αφήνουμε να φουσκώσει. Λαδώνουμε ένα ταψί και απλώνουμε το ζυμάρι. Τρίβουμε τη μια ντομάτα, κόβουμε σε ψιλές ροδέλες την πιπεριά, τις ελιές, το μαϊντανό, τα στρώνουμε πάνω από το ζυμάρι. Κόβουμε σε ροδέλες την άλλη ντομάτα και γαρνίρουμε με τις ελιές την πίτσα. Ρίχνουμε το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη. Ψήνουμε στους 200° για 75΄.