19/11/09

Πίτσα με ντομάτα (1 μεγάλη ή 2 μικρές)

•    1 δόση ζύμη για πίτσα ή 3/4 του κιλού ζυμάρι από το φούρνο
•    1 μεγάλη ώριμη ντομάτα κομμένη σε στρογγυλές λεπτές φέτες
•    1 φλ. τσαγιού συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
•    1 μεγάλο κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
•    1 κ. γ. δενδρολίβανο προαιρετικά
•    λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
•    λίγο βασιλικό ή δυόσμο ψιλοκομμένο
•    1 σκελίδα σκόρδο προαιρετικά
•    1 φλ. τσαγιού μανιτάρια κομμένα σε φέτες προαιρετικά
•    λίγη πράσινη πιπεριά κομμένη σε ροδέλες
•    λίγη πάπρικα ή κάρυ
•    ½ φλ. τσαγιού λάδι
•    ½ φλ. τσαγιού πράσινες ελιές χωρίς κουκούτσι

Πλάθουμε το ζυμάρι σε πίτσα και το αλείφουμε με το λάδι. Απλώνουμε επάνω στο ζυμάρι τον πολτό ντομάτας, τις φέτες ντομάτας, τα κρεμμύδια και τα ψιλοκομμένα μυρωδικά. Τέλος, στρώνουμε τα μανιτάρια και την πιπεριά, ραντίζουμε με το λάδι και ψήνουμε την πίτσα σε δυνατό φούρνο για μισή ώρα περίπου. Γίνονται 2 μέτριες ή μια μεγάλη πίτσα. Μπορεί να γίνει και με ψημένη σάλτσα ντομάτας. Η πίτσα πρέπει να ψηθεί αμέσως αφού τοποθετήσουμε τη γέμιση επάνω στο ζυμάρι.