19/11/09

Πίτσα Μαργαρίτα (8 μερίδες)

•    ζύμη πίτσας
•    1 κ. σ. διάφορα ξερά μυρωδικά για πίτσα (βασιλικό, ρίγανη, δενδρολίβανο, σκόρδο, θυμάρι)
Για τη γέμιση
•    1 πράσινη, 1 κόκκινη, 1 κίτρινη πιπεριά
•    200 γρ. μανιτάρια πλευρότους σε κομματάκια
•    2 κ. σ. ξύδι
•    2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
•    αλάτι, πιπέρι και λίγη ρίγανη
•    2 κ. σ. λάδι
•    1/4 κούπας πάστα ελιάς
•    1/4 κούπας κέτσαπ
•    1/4 κούπας τριμμένο φυτικό τυρί
•    400 γρ. αγκινάρες κονσέρβας σε τέταρτα

Σ’ ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τις πιπεριές, τα μανιτάρια, το ξύδι, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και λίγη ρίγανη. Τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να σταθούν 2 ώρες στο ψυγείο. Τα στραγγίζουμε και τα σοτάρουμε μέσα στο λάδι, ώσπου να μαλακώσουν. Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε τη ζύμη, προσθέτοντας τα ξερά μυρωδικά.
Λαδώνουμε καλά ένα ταψί για πίτσα 25 εκ. Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο και τη στρώνουμε μέσα σ’ αυτό. Αλείφουμε τη ζύμη με την πάστα ελιάς, αφήνουμε ένα κενό 2 εκ. από την περιφέρεια της ζύμης και αραδιάζουμε επάνω τα σοταρισμένα λαχανικά. Τοποθετούμε εδώ και εκεί αγκινάρες, ανακατεύουμε το πέστο με το λάδι και περιχύνουμε την επιφάνεια. Πασπαλίζουμε με το τυρί.
Αφήνουμε την πίτσα να σταθεί μισή ώρα, για να φουσκώσει η ζύμη. Ψήνουμε στους 220° για 20 – 25΄. Σερβίρεται ζεστή.