19/11/09

Πίτσα ελληνική (4 μερίδες)

•    ζύμη πίτσας
•    1/4 κούπας κέτσαπ
•    1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε φετάκια
•    1 μικρή πράσινη πιπεριά
•    3 σκελίδες σκόρδο σε λεπτά φετάκια
•    5 μανιτάρια σε λεπτά φετάκια
•    10 ελιές κομμένες σε τέταρτα
•    1 μεγάλη ντομάτα σε μικρά λεπτά φετάκια
•    1 κ. σ. κάπαρη
•    1/2 κ. γ. ρίγανη
•    3 κ. σ. λάδι

Με δυο κουταλιές λάδι σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο να μαραθούν. Λαδώνουμε καλά ένα ταψί για πίτσα 25 εκ. Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο και στρώνουμε μέσα στο ταψί. Αλείφουμε την επιφάνεια της ζύμης με την κέτσαπ, αφήνοντας ένα κενό 2 εκ. στην περιφέρειά της. Αραδιάζουμε επάνω όλα τα υλικά, βάζοντας τελευταία τα κομμάτια της ντομάτας. Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με ρίγανη και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Περιχύνουμε με το λάδι και αφήνουμε την πίτσα να σταθεί 30΄ να φουσκώσει η ζύμη. Ψήνουμε για 30΄ σε φούρνο 200°. Σερβίρεται ζεστή.