19/11/09

Πίτσα απ’ όλα (νηστίσιμη)

•    ½ κιλό αλεύρι
•    30 γρ. μαγιά μπύρας
•    1 φλ. τσαγιού χλιαρό νερό
•    2 κοφτά κ. γ. αλάτι
•    1 κοφτό κ. γ. ζάχαρη
•    λίγο λάδι
•    2 κ. σ. μουστάρδα
•    2 κ. σ. κέτσαπ
•    3 – 4 ντομάτες
•    ελιές
•    1 μικρή κονσέρβα μανιτάρια ή 200 γρ. φρέσκα μανιτάρια
•    2 – 3 κ. σ. κάπαρη
•    1 – 2 πράσινες πιπεριές

Διαλύουμε τη μαγιά με το νερό και προσθέτουμε 1,5 φλυτζάνι από το αλεύρι. Αφήνουμε τη μαγιά να φουσκώσει. Μόλις ετοιμαστεί βάζουμε σ’ ένα μπολ το αλεύρι και ρίχνουμε στο κέντρο τη μαγιά με το αλάτι και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε το μίγμα και το ζυμώνουμε με δύναμη. Βάζουμε τη ζύμη σε ένα μπολ. Αλείφουμε την επιφάνειά της με λάδι και την αφήνουμε σε χλιαρό μέρος να διπλασιαστεί σε όγκο.
Ξαναζυμώνουμε τη ζύμη και τη στρώνουμε σε λαδωμένο ταψί. Την πιέζουμε με τα δάχτυλα ελαφρά για να υψωθεί στις άκρες. Ανακατεύουμε τη μουστάρδα με την κέτσαπ και αλείφουμε το ζυμάρι μ’ αυτό το μίγμα. Βάζουμε από πάνω τις ντομάτες σε φέτες, αφού έχουν προηγουμένως στραγγίσει και τις ελιές, χωρίς τα κουκούτσια τους, κομμένες σε φετάκια. Προσθέτουμε ψιλοκομμένα μανιτάρια, κάπαρη και φέτες από πράσινη πιπεριά.
Ραντίζουμε την πίτσα με λάδι, την πασπαλίζουμε με ρίγανη, αλάτι, πιπέρι. Την ψήνουμε στους 200° για 15΄. Έπειτα, ελαττώνουμε τη θερμοκρασία στους 180° και αφήνουμε την πίτσα να ψηθεί ακόμη για 10΄ περίπου.