7/3/10

Πατάτες γεμιστές

Υλικά
• 10 πατάτες μεγάλες στρογγυλές
• ½ κιλό τυρί τριμμένο
• 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• ½ κούπα λάδι
• αλάτι, πιπέρι
• 2 κ. σ. βούτυρο
• φρυγανιά
• μαϊντανό ψιλοκομμένο

Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε καλά, αδειάζουμε το εσωτερικό τους, προσέχοντας να είναι γερό το περίβλημά τους, να μην ανοίξουν αργότερα. Σε τηγάνι σοτάρουμε ελαφρά το κρεμμύδι, το εσωτερικό της πατάτας που αφαιρέσαμε, το τυρί, το μαϊντανό και αλατοπίπερο. Αποσύρουμε από τη φωτιά και γεμίζουμε τις πατάτες και τις τοποθετούμε σε ταψάκι, τις περιχύνουμε με το βούτυρο, τις πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί και φρυγανιά, προσθέτουμε νερό που να φθάνει ως τη μέση κάθε πατάτας και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο, ώσπου να μαλακώσουν και ν ροδοκοκκινίσουν.
Παραλλαγή : μπορούμε αν προτιμάμε να αντικαταστήσουμε τη γέμιση με κιμά (αντί για τυρί και πατάτα και να προσθέσουμε 4 κόκκινες ντομάτες λιωμένες).