7/3/10

Καρτολοφούστορον (πατάτες με αυγά – ποντιακό)

Υλικά
• 2 πατάτες μεγάλες
• 2 αυγά
• αλεύρι
• βούτυρο
• αλάτι

Πλένουμε και βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα τους. Αφού κρυώσουν, τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε φέτες, τις αλατίζουμε και τις αλευρώνουμε. Σε μεγάλο τηγάνι καίμε το βούτυρο και απλώνουμε τις πατάτες να τηγανιστούν και από τις δυο πλευρές, μέχρι να ροδίσουν. Χτυπάμε τα αυγά και περιχύνουμε με αυτά τις πατάτες. Ψήνουμε, γυρίζοντας και από τις δυο πλευρές, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.