21/3/10

Κουλουράκια αγροτικά με λάδι

1 φλ. τσαγιού λάδι
1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
1 φλ. τσαγιού κόκκινο γλυκό κρασί
ξύσμα λεμονιού
4 φλ. αλεύρι
2 κ. γ. κοφτά μπέικιν
1 κ. γ. κοφτό σόδα
αλεύρι όσο σηκώσει η ζύμη

Δουλεύουμε το λάδι, τη ζάχαρη, το κρασί και το ξύσμα λεμονιού. Κοσκινίζουμε μαζί το αλεύρι, το μπέικιν και τη σόδα. Τα ρίχνουμε στο μίγμα του λαδιού, ενώ ανακατεύουμε στην αρχή με κουτάλι, ζυμώνουμε τη ζύμη και ρίχνουμε αρκετό αλεύρι να γίνει κανονική. Τη σκεπάζουμε και αφήνουμε να μείνει επί 10΄. Κατόπιν, την πλάθουμε σε κορδόνια στο πάχος μικρού δακτύλου με μήκος 15 εκ. περίπου. Ενώνομε τις δυο άκρες να γίνουν κουλουράκια και τα βάζουμε σε λαμαρίνα ελαφρά λαδωμένη. Τα ψήνουμε επί 20΄ σε μέτριο φούρνο.