7/3/10

Πατατοκεφτέδες

Υλικά
• 1 κιλό πατάτες
• 100 γρ. βούτυρο
• 5 κρόκους αυγών
• 4 κ. σ. φρυγανιά
• αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο τριμμένο
• αλεύρι
• λάδι για το τηγάνισμα

Βράζουμε και καθαρίζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό (μη βράσουν πολύ). Τις περνάμε από τη μηχανή του πουρέ, όπως είναι ζεστές, προσθέτουμε τη φρυγανιά, τους κρόκους, το βούτυρο, αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Πλάθουμε το μίγμα σε κεφτεδάκια και τα αλευρώνουμε. Τα τηγανίζουμε με λάδι. Γαρνίρουμε την πιατέλα με φυλλαράκια μαϊντανό.