7/3/10

Πατάτες πουρέ

Υλικά
• 1 κιλό πατάτες
• 220 γρ. γάλα
• 3 – 4 κ. σ. κοφτές βούτυρο
• αλάτι, πιπέρι

Βράζουμε τις πατάτες με τη φλούδα, τις στραγγίζουμε και τις ξεφλουδίζουμε, τις λιώνουμε όσο είναι ζεστές. Βάζουμε σε κατσαρόλα το βούτυρο να λιώσει, προσθέτουμε τον πουρέ, ανακατεύουμε και προσθέτουμε το γάλα χλιαρό, το αλάτι, το πιπέρι και ανακατεύουμε καλά, για να μη σβολιάσει.
Μπορούμε να καθορίσουμε την πυκνότητα του πουρέ με ανάλογο γάλα.