7/3/10

Κροκέτες του σεφ

Υλικά
• 1 κιλό πατάτες
• 150 γρ. σαλάμι ψιλοκομμένο
• 150 γρ. ζαμπόν ψιλοκομμένο
• 2 – 3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
• 100 γρ. τυρί τριμμένο (κεφαλοτύρι, παρμεζάνα)
• 400 γρ. φυτίνη
• 4 αυγά
• αλάτι, πιπέρι
• φρυγανιά, αλεύρι

Καθαρίζουμε και βράζουμε τις πατάτες, τις περνάμε από το μύλο και τις βάζουμε σ’ ένα μπολ. Προσθέτουμε το σαλάμι, το ζαμπόν, το κρεμμύδι, σοταρισμένα με τη φυτίνη, 3 κρόκους αυγών, αλάτι και πιπέρι. Δουλεύουμε καλά με το χέρι να ενωθούν όλα τα υλικά και πλάθουμε το μίγμα σε μικρά μπαλάκια.
Χτυπάμε τα 3 ασπράδια και ένα ολόκληρο αυγό. Αλευρώνουμε τα μπαλάκια, τα περνάμε από το αυγό και κατόπιν από τη φρυγανιά, τηγανίζουμε σε αρκετό ζεστό καυτό λάδι και σερβίρουμε ζεστά.
Συνοδεύονται με σάλτσα ντομάτας.