21/6/10

Κουλουράκια με κόκκινο κρασί (60 – 75 κομμάτια)

1 ½ φλ. τσαγιού αραβοσιτέλαιο
1 φλ. τσαγιού κρασί κόκκινο γλυκό ή ημίγλυκο
1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
7 κ. σ. κονιάκ
2 βανίλιες
1 κ. γ. μπέικιν
5 ½ φλ. τσαγιού αλεύρι μαλακό (περίπου)

Δουλεύουμε το λάδι με τη ζάχαρη και προσθέτουμε το κρασί, το κονιάκ, τη βανίλια και τέλος το αλεύρι ανακατεμένο με το μπέικιν. Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή. Πλάθουμε τα κουλουράκια και τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 20΄ περίπου.