25/6/10

Γρανίτες (γενικές οδηγίες)

Χρησιμοποιούμε πάντα ώριμα φρούτα. Όταν ετοιμάσουμε το μίγμα της γρανίτας, το τοποθετούμε στο ειδικό δοχείο παγωτού στην κατάψυξη. Όταν αρχίσει να πήζει η γρανίτα, τη βγάζουμε και τη χτυπάμε στο μπλέντερ. Ξαναβάζουμε τη γρανίτα στο δοχείο παγωτού και την αφήνουμε  στην κατάψυξη να παγώσει. Μπορούμε να τη διατηρήσουμε πολλές μέρες στην κατάψυξη, χρειάζεται όμως να την ξαναχτυπάμε κάθε φορά που θα τη σερβίρουμε για να είναι αφράτη.
Οι γρανίτες σερβίρονται σε ψηλά σωληνωτά ποτήρια με καλαμάκι.
Αν θέλουμε περισσότερη ζάχαρη στις γρανίτες, θα έχουν πιο πολύ την υφή παγωτού. Αν  βάλουμε περισσότερο νερό, θα έχουν πιο πολύ πάγο.