21/6/10

Κουλουράκια μαστίχας

1 κιλό άχνη
250 γρ. ζάχαρη
200 γρ. λάδι καλό
250 γρ. μαστίχα
200 γρ. κονιάκ ή ούζο μαστίχα
1 κ. γ. σόδα
1 κ. γ. λεμόνι ή βανίλια
λίγη αμμωνία

Τρίβουμε την άχνη με το λάδι, τη ζάχαρη, ρίχνουμε τη μαστίχα, την αμμωνία και τη σόδα στο λεμόνι και τα ζυμώνουμε πολύ καλά. Η μαστίχα θέλει πολύ τρίψιμο, να λαστιχώνει για να έχουμε επιτυχία. Λιώνουμε την αμμωνία σε καυτό γάλα ή στην μαστίχα, τα πλάθουμε σε ότι σχήμα θέλουμε και τα βάζουμε σε λαμαρίνα ελαφρά λαδωμένη. Τα ψήνουμε επί 20΄ σε μέτριο φούρνο.