21/6/10

Κουλουράκια λεμονιού ή πορτοκαλιού

1 ½ κιλό αλεύρι
1 φλ. τσαγιού βιτάμ
1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
2 φλ. τσαγιού χυμός πορτοκαλιού
2 κ. σ. φλούδα λεμονιού ή πορτοκαλιού ξυσμένη
3 κ. σ. κοφτές αμμωνία
3/4 φλ. τσαγιού μέλι
1 φλυτζανάκι χλιαρό νερό

Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το βάζουμε σε λεκάνη. Κάνουμε μια γουβίτσα στη μέση και ρίχνουμε το βούτυρο καυτό. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και τρίβουμε με τις παλάμες μας το αλεύρι, ανακατεύοντάς το με το βούτυρο. Κάνουμε πάλι μια γουβίτσα στη μέση και ρίχνουμε τη ζάχαρη, το μέλι, την αμμωνία λιωμένη καλά μέσα στο χλιαρό νερό, το χυμό πορτοκαλιού και τη φλούδα λεμονιού ή πορτοκαλιού. Ζυμώνουμε να ενωθούν όλα τα υλικά και να γίνουν μια ζύμη μάλλον μαλακή. Πλάθουμε τα κουλουράκια σε διάφορα σχήματα, τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένη λαμαρίνα και ψήνουμε σε δυνατό φούρνο 15΄.