21/6/10

Κουλουράκια με άσπρο κρασί (65 – 80 κομμάτια)

2 ποτήρια καλαμποκέλαιο
1 ποτήρι κρασί άσπρο αρετσίνωτο
1 ½ ποτήρι ζάχαρη
3 κ. γ. μπέικιν
1 κιλό αλεύρι μαλακό (ίσως και λίγο περισσότερο)
2 βανίλιες ή ξύσμα πορτοκαλιού

Χτυπάμε το λάδι με τη ζάχαρη και το κρασί και προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε το μπέικιν και τις βανίλιες ή το ξύσμα πορτοκαλιού στο αλεύρι. Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή. Πλάθουμε σε κουλουράκια μικρού μεγέθους και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 20 – 25΄.