21/6/10

Κουλουράκια αμμωνίας (70 – 80 κομμάτια)

2 φλ. τσαγιού καλαμποκέλαιο
1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
3/4φλ. τσαγιού χυμό πορτοκαλιού
1/2φλ. τσαγιού κονιάκ
1 κ. γ. κανέλλα
1 κ. γ. γαρύφαλλο
1 φακελάκι 28 γρ. αμμωνία
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
5 κ. σ. σιμιγδάλι ψιλό
λίγο σουσάμι

Δουλεύουμε το λάδι με τη ζάχαρη και ρίχνουμε την κανέλλα, το γαρύφαλλο και το χυμό πορτοκαλιού στο οποίο έχουμε διαλύσει μέσα στην αμμωνία. Προσθέτουμε το κονιάκ, το σιμιγδάλι και το αλεύρι. Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή. Πλάθουμε τα κουλουράκια στρογγυλά και τα βουτάμε στο σουσάμι. Τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 30 – 45΄.