25/6/10

Γρανίτα λεμόνι

¾ φλ. ζάχαρη
2 φλ. τσαγιού νερό
2 κ. γ. ξύσμα λεμονιού
2/3 φλ. χυμός λεμονιού

Λιώνουμε τη ζάχαρη μέσα στο νερό. Ρίχνουμε το ξύσμα και τα βράζουμε 5΄. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσουν. Ρίχνουμε το χυμό λεμονιού. Αν έχουμε παγωτομηχανή, το βάζουμε να παγώσει. Αν όχι, ρίχνουμε το μίγμα σε δοχείο κατάψυξης, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και το βάζουμε στον καταψύκτη. Όταν αρχίσει να πήζει, το χτυπάμε στο μίξερ και το ξαναβάζουμε στον καταψύκτη. Το χτυπάμε καλά κάθε μισή ώρα για να μην πιάσει πάγο. Το βάζουμε στο ψυγείο για 15 – 20΄ πριν το σερβίρουμε. Μπορούμε να διακοσμήσουμε με λίγο σιρόπι σοκολάτας ή βύσσινο και λίγες φέτες λεμονιού, ή πορτοκαλιού.