21/6/10

Κουλουράκια πορτοκαλιού

1 ποτήρι λάδι ή καλαμποκέλαιο
1 ποτήρι ζάχαρη
χυμός ενός πορτοκαλιού
½ φλυτζανάκι μπράντυ
1 κοφτή κ. σ. σόδα
αλεύρι όσο πάρει
Λιώνουμε τη ζάχαρη στο λάδι, προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού και τη σόδα που την έχουμε διαλύσει στο μπράντυ. Ρίχνουμε το αλεύρι και ζυμώνουμε τα υλικά. Η ζύμη να μην είναι πολύ σφιχτή. Πλάθουμε τα κουλουράκια, τα πασπαλίζουμε με σουσάμι και τα ψήνουμε σε μέτριο προς δυνατό φούρνο, μέχρι να ροδίσουν.