25/6/10

Γρανίτα βερίκοκο

400 γρ. ώριμα βερίκοκα
1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
2 φλ. τσαγιού νερό
χυμό ενός λεμονιού

Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για 10΄ σε ξεσκέπαστη κατσαρόλα. Την αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει. Πλένουμε τα βερίκοκα και αφαιρούμε τα κουκούτσια τους. Τα βάζουμε να χτυπηθούν στο μπλέντερ ή τα περνάμε από τη μηχανή των χόρτων. Ρίχνουμε τον πολτό από τα βερίκοκα στο κρύο σιρόπι και προσθέτουμε το χυμό του λεμονιού. Τα περνάμε από σίτα, βάζουμε το μίγμα στο ειδικό δοχείο παγωτού και παγώνουμε τη γρανίτα, όπως περιγράφεται στην παραπάνω συνταγή.