15/10/09

Κολοκυθολουκουμάδες (60 λουκουμάδες)

· 1 κούπα νερό χλιαρό
· 60 γρ. μαγιά
· ½ κιλό κολοκύθια πράσινα τριμμένα
· ½ κιλό αλεύρι
· ½ κούπα ψιλοκομμένο άνηθο
· αλάτι, πιπέρι
· ? κούπας λάδι
· νερό, όσο χρειάζεται να γίνει η ζύμη λουκουμά

Διαλύουμε τη μαγιά στο νερό. Τη βάζουμε στο μπολ του μίξερ μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα χτυπάμε 1΄ στη δυνατή ταχύτητα, να ενωθούν σε χυλό, όπως ο χυλός του λουκουμά. Ρίχνουμε λίγο νερό αν χρειάζεται. Σκεπάζουμε το μπολ σε πλαστική μεμβράνη και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει η ζύμη.
Πατώντας τη ζύμη μέσα στη χούφτα μας, κόβουμε με ένα κουτάλι κομμάτια ζύμης και τα ρίχνουμε σε ζεστό λάδι. Το κουτάλι το βουτάμε μέσα στο νερό κάθε φορά πριν κόψουμε τη ζύμη για να μην κολλάει σ’ αυτό.
Με τρυπητή κουτάλα πατάμε τους λουκουμάδες, ώστε να καλύπτονται από το λάδι για να ροδίσουν από όλες τις πλευρές. Το λάδι δεν πρέπει να είναι πολύ καυτό, ώστε οι λουκουμάδες να ψήνονται σιγά – σιγά ως μέσα για να γίνουν κριτσινιαστοί και νόστιμοι. Σερβίρονται ζεστοί.