15/10/09

Πατατόπιτα

· 1 δόση φύλλου σφολιάτας
· 2 κιλά πατάτες
· 2 φλ. τσαγιού λάδι
· 1 πράσο
· 1 φλ. τσαγιού αλεύρι
· αλάτι, πιπέρι
· λάδι για να αλείψουμε τα φύλλα
· νισεστέ ή κορν φλάουρ για το άνοιγμα των φύλλων

Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε σε λεπτές φέτες. Προσθέτουμε το πράσο ψιλοκομμένο και αρκετό αλάτι αν θέλουμε να γίνει η πίτα πικάντικη, αλμυρή, το πιπέρι, 1 φλυτζάνι αλεύρι και ? φλ. από το λάδι. Τα ανακατεύουμε όλα καλά.
Ανοίγουμε τα μισά φύλλα και τα στρώνουμε σε ανάλογο λαδωμένο ταψί, με αρκετό λάδι ανάμεσά τους. Ρίχνουμε τη γέμιση και από πάνω στρώνουμε τα υπόλοιπα φύλλα, αφού τα λαδώσουμε. Ρίχνουμε από πάνω αρκετό λάδι. Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια και την ψήνουμε σε μέτριο φούρνο 1 ώρα.