15/10/09

Ελιόπιτα

· ½ κιλό ζυμάρι από το φούρνο ή δικό μας ζυμάρι ψωμιού
· 1 φλ. τσαγιού ελιές τεμαχισμένες χωρίς κουκούτσι
· 1 φλ. καφέ λάδι
· 1 μέτριο κρεμμύδι τριμμένο
· λίγο άνηθο ή δυόσμο
· 1 κ. σ. ζάχαρη προαιρετικά

Προσθέτουμε όλα τα υλικά στο ζυμάρι. Πλάθουμε τη ζύμη σε στρογγυλό ή μακρόστενο σχήμα. Τη βάζουμε σε μικρό ταψί και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει. Για ταψί Ν28 χρειαζόμαστε διπλή δόση. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250°. Ψήνουμε την ελιόπιτα στην αρχή στους 220° και μετά από λίγο χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 180°.