15/10/09

Τηγανόψωμο

· 1 ½ κιλό ζυμάρι ψωμιού ή έτοιμο ζυμάρι από το φούρνο
· 2 – 3 μέτρια κρεμμύδια
· αλάτι
· 4 – 5 κ. γ. λάδι και αρκετό λάδι για το τηγάνισμα

Χωρίζουμε το ζυμάρι σε 4 μπάλες, ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα αλατίζουμε. Πασπαλίζουμε το χώρο κάθε φορά που θα ανοίξουμε το ζυμάρι με λίγο αλεύρι. Παίρνουμε μια μπάλα από το ζυμάρι και την ανοίγουμε σε λεπτό στρογγυλό φύλλο. Το αλείφουμε με ένα κουταλάκι του γλυκού λάδι και σκορπάμε 2 – 3 κουταλιές σούπας κρεμμύδι από πάνω.
Διπλώνουμε το φύλλο στα τρία, έτσι που να σκεπαστούν τα κρεμμύδια. Ενώνουμε τις άκρες, έτσι ώστε να δημιουργηθεί ένα στρογγυλό φύλλο και το πιέζουμε με τα χέρια μας, για να στρώσει. Κάνουμε μια τρύπα στη μέση. Τηγανίζουμε σε αρκετό λάδι τα τηγανόψωμα ένα – ένα μέχρι να ροδίσουν και από τις δυο πλευρές. Σερβίρονται ζεστά.