15/10/09

Κρεμμυδοπιτάκια

· ½ κιλό φύλλο κρούστας
· 1 κιλό κρεμμύδια
· 1 φλ. τσαγιού λάδι
· 1 φλ. τσαγιού ρύζι
· αλάτι, πιπέρι
· 1 κ. γ. κόκκινο γλυκό πιπέρι

Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια, τα τρίβουμε στο ρεντέ και τα ζεματάμε. Τα αφήνουμε να στραγγίσουν καλά. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια στο λάδι, ρίχνουμε το ρύζι, ανακατεύοντας το ρύζι συνέχεια και προσθέτουμε το μαύρο και το κόκκινο πιπέρι και το αλάτι. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε το μπολ να φουσκώσει.
Λαδώνουμε τα φύλλα και τα κόβουμε σε λωρίδες. Βάζουμε σε κάθε λωρίδα από μια κουταλιά της σούπας γέμιση. Τυλίγουμε τα πιτάκια και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο.